Bitcoin uitwisseling BitMEX voegt KYC toe voor al haar gebruikers

Bitcoin Futures Exchange BitMEX vereist dat haar gebruikers hun identiteit verifiëren tegen 12 februari 2021.

In het kort

  • BitMEX introduceert een nieuw KYC-systeem voor haar gebruikers.
  • Gebruikers hebben 6 maanden de tijd om de identiteitsverificatie te voltooien vanaf de datum van lancering.
  • De beslissing markeert een verschuiving naar de regelgeving die in de traditionele financiële ruimte te vinden is.

Bitcoin Trader Futures Exchange BitMEX gaat eisen dat alle gebruikers voor 28 augustus 2020 hun echte wereldidentiteit op de beurs bewijzen. BitMEX beweert dat de lancering van haar Gebruikersverificatieprogramma een „meer betrouwbare en veilige handelsomgeving voor alle BitMEX-gebruikers“ zal bevorderen.

Gedurende de tien jaar dat cryptocurrency activiteiten plaatsvinden, is er een groeiende druk op crypto-bedrijven om KYC- en AML-regelgeving aan te nemen, die beide veel gebruikt worden in de traditionele financiële ruimte. Zelfs de door libertariërs gerunde ruilbeurs ShapeShift heeft uiteindelijk toegegeven aan de regelgevers, en nu valt ook BitMEX in het gareel.

We hebben geprobeerd om het een combinatie van lichtgewicht en eenvoudig te maken,“ zei Ben Radclyffe, commercieel directeur van 100x Group, de nieuwe holdingmaatschappij voor het BitMEX-platform. „Geografische ligging is voor ons heel belangrijk„, vervolgt Radclyffe.

Hoewel dit sommige gebruikers van BitMEX van streek kan maken, kan het op de lange termijn goed zijn.

Crypto-uitwisselingen die institutionele KYC en AML invoeren, zijn essentieel voor de verdere ontwikkeling van de crypto-industrie, omdat ze ervoor zorgen dat slechte spelers wegblijven en institutionele spelers zich steeds meer op hun gemak voelen bij de activaklasse„, vertelt Henri Arslanian, fintech en cryptoleider van Azië bij het accountantskantoor PwC, aan Decrypt.

Het identificatieproces zelf zou ongeveer vijf minuten moeten duren. Er is een proces in vier stappen dat BitMEX beweert vergelijkbaar te zijn met ID-controles op andere crypto-beurzen. De gebruikers zullen worden gevraagd om een selfie, en zullen worden vereist om sommige vragen met betrekking tot bron van fondsen en hun handelservaring te beantwoorden.

Er is ook een praktisch voordeel voor de gebruikersidentificatie, waardoor BitMEX in het geval van een geschil, hack of onbekwaamheid, „de werkelijke eigenaar van een account betrouwbaar kan verifiëren„, beweert BitMEX in een blogbericht dat vandaag is gepubliceerd.

Als onderdeel van de lancering van het Gebruikersverificatieprogramma zal BitMEX ook details onthullen over een handelstoernooi waar prijzen worden aangeboden voor degenen die hun identiteit hebben geverifieerd. Maar het is onwaarschijnlijk dat het de betrokkenen zal sussen.