DeFi og Tesla Mania på vei mot Big Correction, sier Hedge Fund Guru Mike Novogratz

Mike Novogratz, administrerende direktør og grunnlegger av Galaxy Digital Holdings, sammenligner de spekulative DeFi-vanviddene med Tesla (TSLA).

I et nytt intervju med Bloomberg sier den tidligere partneren i Goldman Sachs at både Tesla og DeFi kan være i de tidlige dagene med en betydelig korreksjon

“Crypto, som alle de andre spekulative eiendelene, har hatt stor nytte av en oppfatning av null renter for alltid, og sentralbanker som bare setter seg fast i likviditet…. Vi har sett et fint trekk i Bitcoin-prisen, vi har sett et fantastisk trekk i Ethereum-prisen. Det er basert på dette spirende nye rommet i krypto kalt desentralisert finans. Det du ser i DeFi, som er veldig interessant, minner virkelig om det du ser i Tesla – bare en spekulativ vanvidd. Det er nye prosjekter som gjør veldig kule ting, men de får en slik økning av likviditet så fort – det endrer seg i en hastighet jeg aldri har sett i markeder. Det er et nytt prosjekt kalt Sushi som bare ble lansert for fem dager siden, og det er over en milliard og en halv dollar markedsverdi på fem dager. Det bekymrer meg noen. Det er tidlig i DeFi å se spekulativ vanvidd slik.

Jeg tenker på Tesla i dag … Det er irrasjonell overflod. Du kan kalle det hva du vil. Jeg er litt bekymret for at vi snart kommer til å få en stor korreksjon i mange risikovermidler. Jeg tror ikke det er en korreksjon som vil vare så lenge fordi likviditetsmaskinen ikke slås av. Men jeg tror vi skal gjennom en serie av disse boblene, og det føles nær å være i toppboble akkurat nå. ”

Novogratz sier at den nåværende DeFi-handelsmanien minner ham om kryptoboblen i 2017, og forsiktighet er nødvendig når det gjelder nye mynter som fortsatt er i sandkassen

“Jeg levde gjennom og tjente på kryptoboblen i 2017, og dette føles noe som det minner om. Det var ICO-ene den gangen, en ny ICO hver dag, og flokken svømte til den ICO-en og presset prisen opp, og det ville være en vanvidd i likviditet og pris, og så ville den kollapse og de ville gå videre til neste ting. Det føles litt sånn. ”

Novogratz sier at han mener at i likhet med krypto er Tesla på vei mot en større korreksjon:

“Jeg eier to Teslas. Jeg tror det er et av de beste bilselskapene i verden. Jeg tror det kommer til å være lenge, og jeg tror Elon er et geni. Det garanterer ikke markedsverdien på 500 milliarder dollar og handler med 1300 ganger inntjening. Det gjør det bare ikke. ”

Til tross for hans kortsiktige pessimistiske syn på markedet, er Novogratz fortsatt langsiktig bullish og optimistisk med hensyn til kryptorommet.

“Hør her, kryptovaluta er her for godt. Jeg kunne ikke si det i 2017, eller 2018, men den setningen kommer med et utropstegn som starter i år. Vi krysset Rubicon. Bitcoin forsvinner ikke, Ethereum-prosjektet forsvinner ikke. Den har kritisk masse, og du kommer til å fortsette å se innovasjon etter innovasjon. ”